bRt5875%35sf#TT, řekla policie.

V červnu 2008 jsem byl, společně s několika blízkými, v Praze před rakouskou ambasádou. Chtěli jsme aspoň takto podpořit aktivistky a aktivisty, na které zaútočila rakouská policie. Obvinění ze zločinného spiknutí a vytvoření zločinecké organizace mi přišlo tak blbé, že jsem přispěl a poslal přes ambasádu vyšetřujícím orgánům DVD s mými akcemi v Rakousku. Když už blbnou, ať to mají mezinárodně.

Dnes jsem součástí spisu. Zmínky o mé osobě v telefonátech mezi rakouskými aktivisty, v mailech, které u nich zadrželi (pro jejich neopatrnost vycházející z falešného pocitu bezpečí), přihlášení se ke spolupráci s mou osobou v případě Respektiere a Sabotiere na jejich webech a podobně. Součástí spisu je i několikastránková zpráva, kterou o mé osobě vypracoval Útvar pro odhalování organizovaného zločinuEvil

Asi jsem se stal podezřelým zločinným spiklencem v mezinárodní zločinecké organizaci. Hm. Roztomilé.

Rozhodnutí zlikvidovat nepohodlné organizace a aktivistky/aktivisty na ochranu zvířat v Rakousku (primárně VGT) se stalo institucí v roce 2006 (zvýšené sledování hnutí od roku 1997). Ministr vnitra Platter vytvořil speciální policejní jednotku a ve velkých rozměrech začaly odposlechy mobilních i pevných telefonů, sledování e-mailů, sledování osob a budov, filmování vstupů do budov, instalace sledovacích zařízení na automobily, ve dvou soukromých domech, jedné restauraci a jedné kanceláři byly umístěny 4 rozsáhlé odposlouchávací zařízení a součástí akce bylo i nasazení informátorek/informátorů a jejich infiltrace do organizací vybraných k likvidaci.

21. května 2008 uskutečnila policie razii. 23 domovních prohlídek, 10 lidí ve vazbě na 104 dní, 6 organizacím bylo zabaveno takřka všechno z kanceláří (pc, telefony, členské seznamy i seznamy darů, fotografie a videa dokumentující zacházení se zvířaty na farmách, cirkusech apod.) a byly ponechány bez infrastruktury až 10 měsíců (EN, DE, ES).

Na razii a následné uvěznění deseti lidí reagovala veřejnost (ale i média, různé (jakoby) nevládní organizace a velké množství poslankyň a poslanců) velmi negativně.

Po několika měsících policie všechny zadržené propustila, protesty zmizely z ulic, média se uklidnila a hodně lidí zažívalo euforii z vítězství. Jakoby nechápali, že policie dosáhla svého. Razie a při ní zabavené materiály umožnili podrobné zmapování fungování ochrany zvířat v Rakousku a zároveň se jim podařilo toto hnutí zčásti paralyzovat a zčásti kriminalizovat. S těmito poznatky může policie dále pracovat a rozvíjet strategii pro další likvidaci hnutí.

Zhrnutie záverečnej správy o organizácii VGT (Verein Gegen Tierfabriken) po dva a pol rokoch vyšetrovania!

* Žiadne priame dôkazy o kriminálnej činnosti
* Uskutočnili sa činy občianskej neposlušnosti a investigatívny prieskum
* Boli pozorované prijaté opatrenia k ochrane súkromia
* Údajne boli v rozhovoroch vyjadrené „radikálne-subverzívne” názory
* V rámci hnutia za oslobodenie zvierat je široká spolupráca
* V rámci hnutia za oslobodenie zvierat sa informácie šíria veľmi rýchlo

Polícia usúdila z vyššie uvedených informácií, že existuje veľká aktívna rakúska a medzinárodná kriminálna organizácia, ktorá je zodpovedná za všetky priestupky spojené s ochranou zvierat a ktorá od roku 1996 pozostáva z celého hnutia za ochranu zvierat.

V současné době se policie snaží prosadit koncept zločinecké organizace složené z 11 organizací, 30 obviněných a 100 podezřelých z účasti. V rámci public relations vymyslela policie označení MTG (militant animal rights group) a jako cíl této organizaci přisoudila revoluci za práva zvířat. (Dodávám jen za sebe, že na žádnou takovou revoluci nevěřím a termín práva zvířat ve vztahu k tomu, co dělám, nepoužívám.)

Je důležité si uvědomit, že policie ani jiné státní instituce tu nejsou pro ochranu dobra před zlem, ale pro ochranu zákona bez ohledu na to, jestli je zákon dobrý nebo špatný a já doufám, že v hnutí za osvobození zvířat se bude nacházet stále více lidí, kteří pochopí, že zákon není fetiš a spolupráce s represivními orgány je kontraproduktivní a budou jim odporovat.  Účel ani smysl zákona není v rozlišení dobrého a zlého s následnou podporou dobrého a potíráním zlého, ale využítí dobrého i zlého k udržení v určených mezích, hranicích, na řetězu etc. (Pokud máte někdo nutkání napsat mi nějakou story typu „ale, kdo může říci, co je dobré a co je špatné?”, tak se nenamáhejte, ani číst to nebudu. Bateriové klece jsou špatné, zabíjení telat na jatkách, testovaní toxicity na myších a stahování zvířat z kůže kvůli jejich srsti také. Říkáte, že všechno je relativní a já odpovídám, že všechno je relativní je také relativní.)

Po přečtení některých věcí ze spisu a prozatímních výsledků celého vyšetřování se začínám ptát, jestli je rakouská policie na tvrdých drogách nebo jestli se taková už porodila. Začínám mít také podezření, že skutečně jde o zločinné spiknutí, ale nikoli ze strany 100 podezřelých, ale ze strany policie. Animus decipiendy, animus iniurandi, animus nocemi. Úmysl klamat, úmysl ukřivdit, úmysl škodit.

Pokud se jedná o mou osobu, domnívám se, že rakouskou policii až tak moc nezajímám a využívají mě (určitě i další osoby mimo Rakousko) hlavně pro vytvoření dojmu mezinárodní zločinecké organizace.

Několik citací ze spisu:

Rešerše ukazují, že jistý Čech “Michal Kolesár” vystupuje jako nezahalený osvoboditel zvířat. Zveřejněn je i záznam “Broiler - Austria March 2009″, který může poukazovat na společnou rešerši Kolesára a X.

Také píše X na svých stránkách o těžkém zraněni jednoho “českého spřáteleného ochránce” z realita.tv (Michal Kolesár). “Společně se SaboTiere podnikl Mike rešerši, která měla bohužel fatální následky…” Nehoda se nejspíše stala při rešerších na drůbežích farmách v dolno-hornorakouzské oblasti v pohraničí. Jestli byla při reserších zachráněna zvířata, nelze s jistotou určit.

Pod názvem `Svoboda` je na stránkách RespekTiere článek: `autonomní ochránci zvířat osvobodily v akci nazvané Pro Michala (Dedicated to Michal) 13 slepic z koncentračních táborů v dolno-hornorakouske oblasti`.

Dne 21.4.08 píše X zprávu na Fadingerforum o noční akci, o „intenzivním víkendu”, kdy mohlo dojít k osvobozeni 12 „snáškových”slepic a 4 „masných”slepic. Dále X píše, že se jednalo o akci „pro jednoho z nejúžasnějších aktivistů.

Další zmínky jsou v podobném duchu a nebudu jimi zdržovat. V některých případech je zřetelná snaha prokázat některým lidem spolupráci se mnou a to i lidem, s nimiž jsem nikdy na žádné akci nebyl, v některých případech jsou tam jakože z mého webu uvedeny věci, které na mém webu vůbec nejsou.

Český aktivista v ochraně zvířat Michal Kolesár zveřejnil na svých stránkách michalkolesar.net, že při jedné rešerši s Tomem a Issou na rakouské farmě spadl ze žebříku a těžce se zranil. Píše: “…po mé nehodě se přátele ze Sabotiere vrátili na farmu a …”

Tady policie spojila dva texty do jednoho jako účelovou manipulaci. Nikde neuvádím, že Tom s Isou (Respektiere) byli na této farmě se mnou (Vidíte to tam někde?). A proč bych to také dělal? Abych policii ušetřil práci? Tom s Isou po mé nehodě udělali video a rozeslali zprávu na různé weby. Nijak se s tím netajili. Jsme v přátelském vztahu a Tom je můj srdeční bratr (Není tak hezký jako já, ale zase má větší uši.) V tomto případě se jedná o účelovou manipulaci s cílem poškodit Respektiere.

Jeden z projektů, který se dostal do značného problému, je např. pokus Respektiere o zlepšení situace oslů v Mauretánii. (Citace ze soukromého mailu, který mi Tom poslal zároveň s dokumenty z vyšetřovacího spisu týkajících se mé osoby: Nemůžeme dělat nic než čekat - při nejhorším nás můžou poslat na 5 let do vězení. RespekTiere utrpělo velkou ztrátu, pokud jde o příspěvky. Navíc je teď ohrožen i náš nejdůležitější projekt, oslíci, protože veterináři v posledních dnech nepracovali.) Pokud chcete vědět, jak hrozně zločinecká organizace je RespekTiere, tady jsou jejich videa.

Rakouská policie požádala v souvislosti s mou osobou o spolupráci českou policii a Útvar pro odhalování organizovaného zločinu pro ně vyhotovil zprávu. (Tady se můžete podívat, co je organizovaný zločin.) Ta je vyhotovena poměrně korektně s několika drobnými chybami a občasnou spekulací. Nepodloženou, ale pochopitelnou. Příkladem je mé údajné přihlášení ke skupině, která podnikla v roce 2003 útok na BIOTEST. K této akci jsem se nikdy nepřihlásil a nemám ani zájem svou účast jakkoli a komukoli potvrdit nebo nepotvrdit a usnadnit tím policii práci. Myslím, že je to fajn, tak jak to je a přidávám sluníčkoLaughing Out Loud.

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu datuje mou aktivitu od roku 2003 (Nejste moc všímavý, děcka.) a to jako nanejvýš levicového extrémistu bojujícího za práva zvířat.
Komentář: Děkuji, že nejsem terorista, ale nejsem ani levicový extrémista. Jsem letadlo.

Jsou i určitá podezřeni, že jsem v úzkém kontaktu s českou odnoží radikální skupiny A.L.F.
Komentář: Vzhledem k tomu, že se považuji za součást A.L.F., klidně pište i bez podezření.

S největší pravděpodobností jsem zřídil webové stránky realita.tv a jsem hlavní osobou, která vytváří články.
Komentář: Stránky jsem skutečně zřídil já, ale na hlavní osobu se v realita.tv nehraje.

Zpráva pokračuje několika popisy demonstrací. Pak se ve větší míře zaměřuje na investigace, které jsem dělal na kožešinových farmách. Dozvěděl jsem se, že farmáři mě znají a že farma v Příkazech ukončila činnost. Nepochopil jsem, proč je v souvislosti se mnou zmiňováno, že na této farmě bylo v roce 2006 otráveno několik lišek. Nevím, možná to prostě chtěli mít o řádek delší.

Závěrem několik mých osobních dat, kterými bych rád přispěl do svého spisu, abych zabránil různým spekulacím. Snad tím nenaruším celkovou kontinuitu vyšetřování. Opravdu jsem se snažil, aby to bylo dostatečně blbé a tudíž relevantní. bRt5875%35sf#TT, řekla policie. G47%%@3*87dvg, odpovídám s porozuměním.

Rasa:
Árijský žid s cikánskými předky. (Stejně jako Hodný pán.)
Sexuální orientace:
Homosexuál výhradně orientovaný na ženy. (Chlapa bych do postele nechtěl ani, kdyby to byl křesťanský demokrat, protože chlapi neumí zamlaskat.)
Náboženské vyznání:
Hluboce věřící ateista oddaný Svatému Kapavce ve Vatikánu, svobodě, inkvizici a dalajlámově dalamánku.
Stravovací návyky:
Dělám, že jsem vegan, ale když se nikdo nedívá, tak žeru veverky.
Zdravotní stav:
Nepravidelná menstruace, ale jinak všechno oukej (odvozeno od houkej).

Pro bližší a podrobnější informace o mých zločineckých aktivitách nahlédněte do mé videogalerie a fotogalerie.

Kuřata (Rakousko - březen 2008)
Prostě rozbitá držka (březen 2008)
Video od Toma a Isy (Rakousko)
Záchrana 13 slepic (Automone TierschützerInnen)
Zemřel Chuck

antirep2008
austriasolidarty

Basisgruppe Tierrechte

Veganen Gesellschaft Österreich (VGÖ)

Vier Pfoten

respektiere.at

vgt.at

angelarogner.blog.respekt.cz (česky)
czechtek.bloguje.cz (česky)

This entry was posted on Neděle, Červen 28th, 2009 at 17.15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.