Kuřata (Rakousko - březen 2008)

V březnu 2008 jsem se společně s jednou českou, jednou rakouskou aktivistkou a dvěma rakouskými aktivisty zúčastnil několika šetření na farmách v Rakousku. Jedno z míst, kde jsem fotil a natáčel byla dvoupatrová budova, kde v každém patře byly dvě haly plné kuřat a vedle byla ještě jedna budova, kde byla kuřata jen v jednom patře.

Při odchodu vzala jedna z aktivistek jedno kuře z nebezpečí do bezpečí. Dostalo jméno Chuck.

Občas se někdo ptá, jaké mám přání. Někdy odpovídám, že bych chtěl exkluzivní fotky a videa, ale že všechno, co vyfotím a natočím (i mimo Českou republiku), ukazuje stejnou bídu a trápení jako práce jiných lidí v jiných koutech světa. To mě děsí, protože to znamená, že v životě tzv. hospodářských zvířat je peklo obecně přijatým a většinově tolerovaným standardem.

Tyto fotografie a video jsou věnovány pronásledovaným aktivistkám a aktivistům v Rakousku. Jsou připomínkou světa, který se snaží změnit.

preview image

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

This entry was posted on Úterý, Únor 3rd, 2009 at 6.24 and is filed under investigace. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.