Záchrana 13 slepic (Automone TierschützerInnen)

Autonomní ochránci zvířat osvobodili o víkendu (duben 2008) 13 nosnic ze zvířecích koncentračních táborů v dolno- hornorakouském pohraničí v rámci akce „Dedicated to Michal“, věnováno Michalovi.

Byly nám zaslány obrázky ukazující „cestu na svobodu” našich týraných bližních. Obrázky, které mají pohnout každého konsumenta vajec ke kritickému zamyšlení; je to realita, skutečnost, o které se producenti vajec raději nezmiňují, že VŠECHNY nosnice, ať už z konvenčních chovů, z chovů s podestýlkou nebo z volných chovů, mají pouze krátkou dobu života. Vyšlechtěny k vysokému výkonu, kdy skutečně dobrá nosnice musí ročně snést více jak 300 vajec, jsou nanejvýše po roce a půl zcela vyždímány a tělesně u konci sil. Stálý stres, speciální jídlo, které podněcuje dlouhodobé snášení vajec, si žádají svou daň. Deformace kostí jsou na denním pořádku, peří vypadává, záněty a otevřené rány se považují za “normální”, “výkon” je na ústupu. Když je snášeno o pár vajec méně, podmínky, které na zemědělce coby poháněče přízraku kapitalismu dopadají, nutí ho k tomu, označit své bývalé chráněnce za nerentabilní - a to je rovno rozsudku smrti!

Prosím nezapomeňte - neexistuje žádná „nevinná” konzumace vajec! Za každou nosnici musí zemřít jedna slepice, samečci jsou po vylíhnutí brzy vyřazeni, otráveni plynem a zlikvidováni! Jsou „nežádoucím produktem”, nosnice jsou naprogramovány na snášení vajec, nikoliv k růstu - nejsou tedy ani vhodné k produkci masa… .

Osvobozené slepice unikly tomuto šílenému kolotoči na poslední chvíli; odneseny do nového světa! S krátkou přestávkou na východě naši země, kde si užívaly zotavovaní a láskyplného zacházení, absolvovaly včera svůj poslední převoz, poslední nejistotu a rozruch. Nyní jsou v jednom naprosto fantastickém centru útulku, kde se návštěvníci mohou osobně přesvědčit o tom strašném vykořisťování, o drancování těla a duše těchto nádherných zvířat.

 

Zdroj:
RESPEKTIERE Rakousko
(http://www.respektiere.at/archiv.php - 2008-04-22 Freihheit!)

Překlad: Blanka, Lenka


This entry was posted on Pondělí, Únor 2nd, 2009 at 6.38 and is filed under od mých blízkých. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.