Otevřená záchrana XLIII (červen 2018) & Podpora těm v maskách

Byli jsme tady před pár dny. Viděli jsme zmrda v montérkách, jak řve na prasnice a viděli jsme toho samého zmrda, jak háže kvičící sele kamarádovi do kufru auta a ten s ním rychle jede pryč. Viděli jsme prasničky čekající na první porod i prasnice ležící v kleci a kolem nich pobíhající selata. Viděli jsme mrtvého běhounka, kterého okusovali jiní běhounci, a pak jsme uviděli, že není mrtvý, protože zvedl hlavu a podíval se na ně.

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

Dnes jsme tady znovu. Noc je chladná a blátivá.  Před námi je řada budov. Jdeme do jedné z nich. Staré, rezavé klece a těžce oddychující matky, z kterých lidé dělají stroje na maso. Těžký vzduch a smrad.

Skláním se pro jedno sele. Beru je od mámy a říkám jí, že je odneseme do bezpečí.

Odcházíme.

Podpora těm v maskách

Přímé záchrany zvířat mění přítomnost místo snění o možné lepší budoucnosti. Nejsou o abstraktních, ale o konkrétních životech. Drží se skutečných priorit a rozbíjí falešné. Záchrana života je důležitější než majetek, zákon, většinová vůle nebo demokratická volba.

Naše otevřené záchrany nejsou v rozporu a nestojí proti anonymním záchranám. Vzájemně se doplňují.

Protože zvířatům je jedno, jestli jsi v masce nebo bez masky

This entry was posted on Pondělí, Červen 18th, 2018 at 3.38 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.