In memory Gari Allen

gariGari bol veľmi aktívnym v hnutí za práva zvierat viac než 25 rokov. Zúčastňoval sa na všetkých stupňoch, od pouličných infostánkov až po sabotovanie poľovačiek, od protestov až po prácu v útulku, vrátane dlhej kariéry ako jeden z vedúcich aktivistov ALF. Vlastne sa objavoval v mnohých vydaniach magazínu ALF SG v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch, kedy bol dvakrát vo väzení, vrátane trojročného trestu spolu s jeho kamarátom Barrym Hornom, ktorý zomrel vo väzení následne po hladovkách, ktoré viedol na protest proti vivisekcii. Minulý rok bolo hnutie šokované, keď sme sa dozvedeli o nepredvídanej a rýchlej smrti Gariho Allena, ktorý zomrel 18. júna 2006 po krátkej chorobe.

Keď bol Gari teenager a prvý krát sa dozvedel o priemyselnom chove zvierat, cez noc sa stal vegánom a v rámci niekoľkých týždňov šiel von a podnikal razie proti klietkovým chovom a zachraňoval sliepky. To mu zostalo ako odhodlanie a oddanosť na celý život. Gari bol srdcom anarchista a vždy veril v priamu akciu ako prvé východisko. Mnohé roky sa statočne zúčastňoval akcií ALF od razií na priemyselné farmy a laboratóriá po činy ekonomickej sabotáže proti mäsiarskemu a kožušinovému obchodovaniu.

Často ho bolo vidieť na demonštráciách a na stretnutiach, organizoval informačné stánky a strávil veľa času zháňaním finančných zdrojov pre útulky. Taktiež pracoval v rôznych záchranných centrách pre zvieratá a za posledné desaťročie bol zaneprázdnený záchranou opustených mačiek a ich sterilizáciou. Len zopár dní pred jeho smrťou zachránil Gari poranenú mladú straku. V podstate robil všetko čo mohol, a to nielen pre zvieratá, ale tiež pre ľudí. Vždy šiel mimo rámec svojich možností, aby pomohol ľuďom.

Gari bol tiež nadšený prírodným liečiteľstvom. Ako trénovaný majster Reiki organizoval “Miesto liečenia” na nedávnom Medzinárodnom stretnutí vo Friend Animal Sanctuary v britskom Kente. Zomrel len týždeň pred stretnutím AR2006 a “Miesto liečenia” sa tak stalo svätyňou venovanou jeho pamiatke.

Gariho smrť sa stala ďalším tragickým úderom pre rodinu Phippsových. Jeho partnerka a spriaznená duša, s ktorou strávil viac než 20 rokov bola Lesley Phipps, ktorej sestra Jill bola zabitá nákladiakom naloženým teliatkami, ktoré prevážali na letisko v Coventri v roku 1995. Lesley a celá rodina Phippsových zostali plní úzkosti po Gariho smrti.

Bol nefalšovaným tvrdým diamantom a veľmi uzemneným. So svojím trúfalým zmyslom pre humor sa mu dokázalo vždy prepiecť to, keď vravel presne to čo si aj myslel. Jeho láskavé srdce a jeho súcitná a štedrá nátura boli inšpiráciou pre mnohých. Bol skutočne výnimočnou a špeciálnou osobou, na ktorú nikdy nezabudneme a vždy nám bude chýbať.

Prejav úcty od magazínu Animal Liberation Front Supporters Group (2007)

Otevřená záchrana XV. & Vzpomínka na Gari Allena (červen 2009)

This entry was posted on Čtvrtek, Listopad 12th, 2009 at 2.53 and is filed under in memory. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.