Záchranná akce LIX & In Memory Mike Hill (červen 2020)

Ležíme na poli ve vzrostlém obilí. Čekáme na setmění. Prší. Jsme zmoklí a zablácení.  Před námi plot, za plotem několik hal, bílých a mlčenlivých. V těch halách desetitisíce ptáčat, které většina lidí vnímá jenom jako kdákající stroje na výrobu vajec.

Jakoby si ptáci neuměli zoufat, doufat ani toužit. Jakoby si neuměli užívat pohlazení a blízkost a štěstí. Jakoby jenom to lidské bylo o něčem a všechno ostatní jen k lidské potřebě a spotřebě.

Po kliknutí na fotografii vstoupíte do galerie.


Prošel hlídač. Silné světlo baterky nám proběhne nad hlavami. Potom se vzdaluje a mizí. Čekáme, až nám hlídka vpředu zahlásí, že už je na vrátnici. Jdeme.

V této zprávě jsou tři záchranné akce s celkovým počtem 77 zvířat.

Děkujeme těm, kdo nám pomáhají shánět pro zvířata  bezpečné domovy a těm, kdo se o ně v domovech starají.

In Memory Mike Hill

9. února 1991 zemřel Mike Hill. Bylo mu osmnáct let.

Byla to doba, kdy se ve Velké Británii odehrávaly tvrdé bitvy loveckých sabotéru s lovci. Při jednom setkání Cheshire Beagles, na konci dne, naložili dva z lovců do přívěsu taženém pick-upem lovecké psi a chystali se odjet. Sabotéři se domnívali, že jedou lovit na jiné místo a tak tři z nich naskočili na přívěs.

Auto jelo vysokou rychlostí po krkolomných vesnických cestách. Sabotéři se snažili udržet, řidič nezpomaloval. V jedné zatáčce se jeden ze sabotérů, Mike Hill, pokusil vyskočit, ale zamotal se pod kola auta. Auto pokračovalo ještě asi jednu míli v cestě. Zastavilo teprve, když se dalšímu ze sabotérů podařilo rozbít zadní okno auta. Lovec je ještě praštil bičem.

Jeden ze sabotéru běžel zpátky k bezvládnému tělu, druhý do blízkého domu zavolat sanitku. Řidič auta, Allan Summersgill, odjel. Mike Hill zemřel tam,kde dopadlo jeho polámané tělo.

http://www.huntsabs.co.uk/deaths-tragedies/

https://animalliberationpressoffice.org/NAALPO/2017/02/08/a-tribute-to-mike-hill/

This entry was posted on Úterý, Červen 16th, 2020 at 8.24 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.