Zpráva z domova (Anonym - květen 2020)

Další zpráva z domova. Z jedné rodiny, která je teď, jak to říct, šťastnější o dvě slepičí holky. Děkujeme všem, kdo nám pomáhají.

Zpráva z domova (Anonym)

Probírám se fotkami a články a je mi smutno i veselo. Podle toho, co čtu nebo vidím… podle toho, jestli jsou zvířátka tam, kde žijí a umírají jen proto, aby přinášela zisk a vydělávala peníze nebo jsou zachráněna a přináší užitek úplně jiný, neměřitelný, nepočitatelný.. prostě tím, že jsou, že je můžeš pozorovat, jak objevují volnost, svobodu, poznávají jak svítí a hřeje sluníčko, jak voní a chutná čerstvá tráva, šťavnaté lístky, květy pampelišek a sedmikrásek.. jak se dá prohrábnout hlína, voňavé seno… Jsou zvídavé, inteligentní, krásné, začínají být šťastné, vesele se procházejí, popoběhnou, poposkočí a vykouzlí úsměv na tvé tváři. Byla jsem se teď podívat na holky, popřát jim dobrou noc a ony mi odpověděly ze spánku spokojeným klidným zavrkáním.

Měli jsme doma tři slepičky, dvě již odešly do slepičkového nebe. Naše babka 5 let zůstala sama a my jsme se rozhodli, že jí pořídíme nové dvě slepičky a to slepičky z nevhodných podmínek vaječného průmyslu. Holky první dny v novém domově zvládly dobře, při krmení odháněly vrabce.

Obhlídka kurníku byla pozoruhodná, otáčely hlavičkami a nožkami po slámě našlapovaly pomaloučku. Pomaloučku našlapovaly i na trávníku a při tom se rozhlížely. S naší slepičkou babkou se sžívají krásně. Na fotkách naši slepičku babku poznáte podle krásně červeného hřebínku. Slepičky ze záchrany zvířat co skoro budou v kondici a hřebínek bude taky krásně červený. Velké díky za ně, jsou to naše holky slepičí.

This entry was posted on Středa, Květen 13th, 2020 at 19.20 and is filed under od mých blízkých. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.