Záchranná akce LII (listopad 2019) & Podpora Marius (Marie) Mason

Vlezli jsme do haly, kde se ve tmě a v klecích, rodili další a další králíci, jen aby rostli do jatečné váhy. Z jedné té klece jsme vzali králičí mámu a deset malých, bílých chomáčku s nožičkama. Požádal jsem jednu z našich záchranářských partnerek, která si říká “Ptáče”, aby napsala pár vět o tom, co viděla a jak to viděla. (MK)

Po kliknutí na fotografii vstoupíte do galerie.

…………………………………..

Byla jsem ráda, že jsem si tohle místo prošla s Lukášem za světla. Když jsme v den záchrany dorazili na místo, byla kolem neprostupná tma. Celý prostor tvořily především husté lesy a louky zarostlé vysokou trávou. Po předchozích akcích a mých blízkých setkání s divokými prasaty to nebyla zrovna příjemná cesta k objektu.

Hlídky šly na svá místa a Michal s Lukášem zamířili k oknu, kterým bylo možné se dostat dovnitř. Nebylo nutné, aby tam šlo víc lidí, dovnitř tedy vlezl jen Lukáš, Michal ho jistil a čekal u okna připravený s přepravkami, pro co nejrychlejší případný transport zvířat pryč. Nebylo to zrovna bezpečné místo pro klidný odchod se zvířaty.. Jen co Lukáš vlezl dovnitř, začaly se ozývat šílené rány.

Nárazy o mříže klecí na chvíli kompletně vyplnily ticho. Vyděšené králičí maminky, které jsou po celý svůj život zavřené v jedné kleci, opakovaně znásilňované, nucené rodit další a další králíčky začaly strachy skákat a narážet do stěn svého kovového vězení, když spatřily člověka…

Z téhle naprosto nepředstavitelné hrůzy jsme v pořádku odnesli maminku se všemi jejími mláďaty. Do domova jsem je jela odvézt s Michalem. Vezli jsme přepravku s obrovskou vystresovanou králičí mámou a další přepravku se zbytkem mláďátek, která už se nevešla k ní. Maličcí byli v klidu a většina z nich celou akci prospala. V domově měli připravený pelíšek, pár odvážných se poprvé nemotorně vydalo zkoumat nový svět, ve kterém nebyla žádná mříž, co by je po pár centimetrech zastavila.

Ostatní si jen přelezli k mámě a spali dál. Byli tak malinkatí! Asi 2 týdny stará chlupatá klubíčka..

Králičí máma byla statečná.. opravdu hodně se bála, ale už nedýchala tak těžce. Měla jsem chuť vzít jí do náruče, aby cítila, že je v bezpečí. Ale bylo moc brzy. Byla sotva pár hodin venku z toho pekla, ve kterém byla nucena přežívat a sloužit lidem. Možná se bála, že jí člověk zase sebere mláďata, jako už tolikrát před tím. Hladili jsme jí a pak už jsme jí nechali v klidu usnout, aby se mohla probudit do té hezčí části svého života. Jsem strašně šťastná, že s nimi má konečně možnost žít na hezkém místě a že s ní oni mohou vyrůstat.

Ptáče

Podpora Marius (Marie) Mason

Marius (Marie) Mason byl zatčen v roce 2008 na základě obvinění spojených s Earth Liberation Front a odsouzen k ukradení svobody skoro na 22 let (262 měsíců). Byl obviněný ze dvou sabotáží. Odmítl udat další aktivisty, ale nakonec se přiznal ke 13 akcím ( 12 x E.L.F. a 1 x A.L.F.). V této době byl Marius ještě Marie.

Proti Marii (Mariusovi) vypovídal i tehdejší manžel Frank Ambrose, který byl placený práskač FBI.

supportmariusmason.org

4strugglemag.org

This entry was posted on Pondělí, Listopad 4th, 2019 at 9.06 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.