Otevřená záchrana XXVIII (červenec 2016) & Support Osman Evcan

Chladná noc, déšť a vzdálené hřmění. Sedíme u plotu promoklí na kost a čekáme, až se nám zahlásí hlídka.

Čisto. Můžeme jít.

Tenhle objekt známe. Záchrana by měla být hotová za pár minut.

Bereme čtyři slepice a odcházíme pryč. Čtyři slepice, kterým jsme za pár minut změnili svět.

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

Několik vět od anonymní členky týmu

Poprvé v životě vidím zblízka, jak se žije zvířatům ve velkochovu.

Za vraty budovy panuje přesně naplánovaný režim. Časový spínač na světla, která simulují den a noc, jsou ve fázi tmy. Svítím si baterkou do haly, kde přežívají stovky kuřic, odsouzených k smrti zaživa. Není čas přemýšlet o každodenní krutosti a týrání. Je čas začít jednat.

Od tohoto dne jsou záchrany neoddělitelnou součástí mého života.

Support Osman Ecvan

Osman Ecvan se narodil v roce 1959. Poprvé byl ve vězení 9 let od roku 1980 do roku 1989. V roce 1992 byl odsouzen k 30 letům s obviněním z členství v levicové teroristické skupině a loupeže. V roce 2003 přijal anarchistické ideály a stal se veganem.

Jako nepohodlný a neposlušný vězeň je přesouván po různých tureckých věznicích.

V roce 2011 držel 42 dní hladovku, aby dosáhl přístupu k veganské stravě, a to se nakonec i podařilo. Každý rok také drží hladovku na protest proti Eid al-Adha, muslimskému svátku oběti.

V prosinci 2015 vyhlásil další neomezenou hladovku, protože mu vedení věznice zabavovalo balíčky s veganským jídlem a odmítalo je vydat. Po 45 dnech vedení věznice ustoupilo a Osman hladovku ukončil.

„Veganství není jen v protikladu ke kapitalismu, ale i k socialismu. Veganství je protiklad civilizace. Má v sobě všechno proti technologické destrukci, násilí, odcizení lidského druhu od přírody a sebe samého, proti ekologickému drancování, znečištění, kolonialismu, globálnímu oteplování.”

https://325.nostate.net/tag/osman-evcan/
http://abcistanbul.blogspot.cz/

This entry was posted on Pondělí, Červenec 18th, 2016 at 18.15 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.