Křižanovice (červen 2007)

Statistiky hovoří o růstu produkce norků, ale i lišek, nutrií, případně jiných druhů kožešinových zvířat. Podle oficiálních údajů, které zachycují pouze kožky dodané na aukce, se např. norčích kožek prodávalo více než 40 miliónů kusů. Skutečná produkce však bude bezpochyby vyšší a reálné odhady v tomto oboru počítají asi 55 miliónů kusů. Podobný trend byl zaznamenán, jak již bylo vzpomenuto, i u jiných druhů kožešinových zvířat. Doufejme, že i v našich podmínkách si chov kožešinových zvířat dobude takové postavení, které mu právem náleží a bude přinášet efekt nejen pro chovatele, ale v konečném důsledku i pro stát samotný.

Karel Mandák: Základy chovu kožešinových zvířat, Institut výchovy a vzdělání Mze ČR, 1995

Komentář: I já doufám, že si chov tzv. kožešinových zvířat, nejen v ČR, ale po celém světě, dobude takové místo, které mu právem náleží a slibuji, že za ním nezapomenu spláchnout.

preview image

Kliknutím na fotografii vstoupíš do fotogalerie.

This entry was posted on Pondělí, Prosinec 29th, 2008 at 7.02 and is filed under investigace. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.