Vzhůru přes mrtvoly těch nevinných

Když jsme se bavili s jakým supportem nebo vzpomínkou spojíme další záchrannou akci, rozhodili jsme se vzpomenout na zvířata, která  někteří lidé mrzačí, trápí a zabíjí v laboratořích ve jménu boje s covidem a nadřazeného lidského dobra. Lukáš začal vyhledávat data a já jsem mu po přečtení řekl, že by z toho měl udělat i samostatný text. Nasraný a smutný mi jej poslal po pár dnech.

Vede se válka s virem plná politických a obchodních preferencí, manipulací, zájmů a podvodných akcí. Vedlejším účinkem je válka proti individuální i kolektivní přirozené imunitě,  deprese, vnucená bezmocnost, fízlování, obětování těch slabších. Na ulici i v laboratoři.

Slušní lidé si náckují guláš z chcíplého psa a káží o svobodě a spravedlnosti. Samozřejmě jen pro některé. Jiní slušní lidé se proklínají devalvací těch, jejichž představa o odpovědnosti není v rouškách a očkování nebo plošném očkování.

Nevím jaký je původ současných verzí covidu. Zrodil se přirozenou cestou nebo jako součást vědeckého poznání? Nepřítel je neznámý, ale evidentně dobře rozumí svému člověku.

Naděje mnohých se obrací k vakcinaci. Nastává čas pro brainwashing. Debilní a kýčovitý reklamní spot hlasem celebrity ujišťuje, že díky očkování budeme zase žít a radostně klidni  se bosi brouzdat chladící travou, lesní přes pažit. Samozřejmě až poté, co si z cestičky za doprovodu veselé písničky odkopneme všechna ta mrtvá těla tzv. laboratorních zvířat. Kolik z veganů a veganek to považuje za přijatelnou oběť? Nevím, ale mám pocit, že pro mnohé jsou v jejich svatochvále vakcinace všechna ta zlikvidovaná zvířata neviditelná.

Myslím, že nejlepší by bylo testovat na těch, kdo chtějí vakcínu. Držím palečky.

Michal Kolesár

Tulane National Primate Research Center. V USA mají momentálně sedm podobných míst. Celkem okolo 25 000 opic.

Zamyšlení nad problematikou pokusů na zvířatech a očkováním spojených s COVID-19. (Lukáš Krása)

Podle informací od Světové zdravotnické organizace

(WHO) z ledna 2021, existuje více jak 60 kandidátů na vakcínu proti Covid-19, které se nacházejí v klinickém vývoji a více jak 170 v preklinickém vývoji.(1) Poznámka: WHO průběžně čísla upravuje, mohou se nyní lišit od čísel v době psaní textu.

K červnu 2020 to mohlo být až 400 vyvíjených vakcín.(2)

S tím jsou spojeny velké počty zavražděných zvířat. Podle dohledaných informací jsem narazil na výzkumy a studie, kde byly (a stále jsou) pro účely nalezení vakcíny proti Covidu nebo prostě jen ze zvědavosti úchylných “vědeckých” pracovníků a pracovnic zneužívány kočky,(3) psi,(3) fretky,(3) opice,(4) morčata, koně,(5) myši, prasata, kuřata, kachny a další.

Fretky se například běžně používají jako zvířecí model pro virové respirační infekce u lidí.

“V jednom z pokusů byly fretky naočkovány a po čtyřech dnech zabity. Následně byly odebrány mandle, průdušnice, mozek, plíce, srdce, játra, slezina, ledviny, slinivka břišní pro detekci očkované látky.”(3)

“Kočky a psi jsou v těsném kontaktu s lidmi; proto je důležité pochopit jejich náchylnost k SARS-CoV-2. Nejprve jsme zkoumali replikaci SARS-CoV-2 u koček. Sedm subadultních koček ve věku 6-9 měsíců bylo naočkováno určitou látkou. U dvou z nich bylo naplánované usmrcení ve dnech 3 a 6 pro vyhodnocení virové replikace v orgánech. Tři subadultní kočky byly umístěny do samostatných klecí v izolátoru. Aby se sledoval přenos respiračních kapiček, byly neinfikované kočky umístěny do klece sousedící s každou z infikovaných koček. Agresivní chování subadultních koček ztěžovalo provádění pravidelného odběru nosu. Abychom se vyhnuli možnému zranění, shromáždili jsme od těchto koček pouze výkaly a po eutanázii jsme zkontrolovali virovou RNA v jejich orgánech.”(3)

Podobný pokus probíhal na psech plemene Bígl.

Abychom se podívali také do našich luhů a hájů, své zkušenosti mají jistě ve výzkumném centru BIOCEV kousek od Prahy.

Součástí infrastruktury BIOCEV je také České centrum pro fenogenomiku (CCP)(6) zaměřené mimo jiné na genetické inženýrství pro tvorbu pokročilých zvířecích modelů lidských nemocí.

“CCP funguje teprve čtyři roky, ale za tu dobu se mu již podařilo prosadit mezi tři největší a nejvýkonnější centra svého druhu v Evropě a co se týče produkce geneticky modifikovaných myší, dosahuje dokonce největšího výkonu z celé Evropy. Přicházejí k nám i renomovaní vědci ze zahraničí, abychom jim pomohli rozklíčovat některé jejich vědecké otázky, což je úžasné.”(7) Pardon, chce se mi zvracet.

Mimochodem, na myších právě z tohoto střediska se zkoušela protilátka na Covid-19.

„Námi vyvinutý myší model je poměrně unikátní i ekonomický a velmi dobře reprezentuje těžké případy nemoci, které pozorujeme u člověka, jako např. zánětlivé odpovědi v plicích a podobně.”(8)

Mezi tím na jiném místě právě kvůli težkému zápalu a vodě na plicích v reakci na COVID-19 jsou zabity a rozřezány některé opice. Konkrétně ze střediska Tulane National Primate Research Center(9), které zabírá 500 akrů půdy a kde drží v zajetí přes 5000 opic. Opice nechají virus vdechovat, nebo jej přímo aplikují do nosu, očí, průdušnic. Poté z těchto míst dělají výtěry, ale také z vagíny a konečníku.(10) Testují zde třeba také proti viru ZIKA, onemocnění AIDS, HIV, tuberkulózy.

Není reálné zjistit přesnější počty zneužitých a zabitých zvířat a ani to není hlavní podstatou textu. Chtěl jsem připomenout, že s celou problematikou ohledně COVIDU je spojeno velké utrpení mimolidských zvířat a podle toho k tomu budu také přistupovat. Nevím, co by se muselo stát, abych se nechal dobrovolně očkovat. Je mi jasné, že systém bude postupně na všechny tlačit a utiskovat neočkované, že nás asi nečekají lehké časy. Ať už v otázce cestování za hranice, návštěvy hromadných akcí nebo třeba v zaměstnání. Morálka a pevná vůle v přesvědčení bude upadat nebo naopak nabývat na síle.

Nedávno jsem navštívil po sedmi letech obvodní lékařku kvůli aktualizaci průkazu do potravinářství a písemně odmítl přeočkování proti tetanu. Doktorka mi připomněla, že na to mohu umřít. Ano, mohu, ale to je jen můj problém. Stejně jako bych odmítl očkování na COVID. Všem těm zvířatům v laboratořích po celém světě je u prdele jestli umřu nebo ne. Můj život nemá větší hodnotu než ten jejich. Nevidím tedy důvod podporovat jejich utrpení.

Poslední slova věnuji všem rádoby vědcům/vědkyním ukájejících se nad hromadou mrtvol zvířat při experimentech. Doufám, že vám jednou za tohle všechno někdo nachčije na vaše hroby.

(1) https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/covid-19-vaccines

(2)Dr. Jan Groen
https://www.expresspharma.in/latest-updates/animal-replacement-method-for-vaccine-testing-developed-by-intravacc-and-leiden-university/

3) https://science.sciencemag.org/content/368/6494/1016

(4) https://science.sciencemag.org/content/369/6499/77

(5) https://www.scientificamerican.com/article/costa-rica-readies-horse-antibodies-for-trials-as-an-inexpensive-covid-19-therapy/

(6) https://www.phenogenomics.cz/

(7)Doc. Dr. Radislav Sedláček, Ph.D.
https://www.biocev.eu/cs/sluzby/ceske-centrum-pro-fenogenomiku.2/cesky-vedec-se-stal-predsedou-mezinarodni-agentury-pro-vyzkum-funkce-genu.250?t=p

(8)Doc. Dr. Radislav Sedláček, Ph.D.
https://www.biocev.eu/cs/o-nas/aktuality/nova-protilatka-proti-covidu-19-je-vhodna-k-prevenci-i-lecbe-a-brani-viru-mutovat.252

(9) https://tnprc.tulane.edu/

(10) https://www.wired.com/story/the-search-for-a-covid-19-research-animal-model/

This entry was posted on Pondělí, Březen 22nd, 2021 at 9.57 and is filed under Lukáš Krása, empatie, eseje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.