Záchranná akce LX (říjen 2020)

Už mě nebaví počítat akce. Tak jen napíšu, že jsme během několika nocí vzali ze smutku a trápení  celkem 217 slepic.

Na některá místa chodíme víckrát. Víme, jak holky vypadají krátce poté, kdy se ocitnou v halách. Jsou klidné, nechají se pohladit, podrbat v peří, bereme je do rukou a lidi v domovech se diví, jak jsou krásné. Pak běží čas, některé umírají, některé přežívají a ty, které přežívají, ztrácí rozum, sílu a chuť k životu. Na každý podnět reagují šílenstvím, děsí se světla, zvuku, křičí, mlátí křídly a lidi v domovech říkají, že jsou chudinky a že je to strašné, co jim lidi dělají.  Občas nám záchrana vyjde i na pár dní předtím, než holky vytrhnou lidské ruce z jejich trápení jen, aby je naložily do transportu a odvezli k pozabíjení. To už bývají letargické, odevzdané a některé nepřežijí ani v novém domově nebo třeba jen pár dní. U některých to vím, už když je beru do náruče.

Po kliknutí na fotografii vstoupíte do galerie.

V domovech nám říkají, jak jsou hrozné ty  bateriové klece a my  jim třeba říkáme, že slepice, které jsme jim přivezli, sice vypadají hrozně, ale nejsou z bateriových klecí a že bída je i jinde, jenom není tak medializovaná a populární.

Jedni lžou o tom, že bateriové klece jsou lepší než voliérové nebo podestýlkové systémy, druzí lžou o tom, že jsou horší nebo aspoň strategicky mlží. Ti i ti lháři se dovolávají zdravého rozumu i citu.

Koho to bolí? Třeba tyhle holky z voliérového systému.

This entry was posted on Úterý, Říjen 6th, 2020 at 17.40 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.