Záchranná akce LVII (březen 2020)

V této zprávě jsou dvě záchranné akce. V první jsme odnesli do bezpečí 7 a v druhé 17 slepic. Celkem tedy 24 ptáků, kteří teď žijí u laskavých lidí a nejsou už jen komoditou.

Vaječný průmysl je kreativní, a celkem i přizpůsobivý, pokud jde o to, dostat ze slepic maximální zisky. Inu, k čemu by jinak zvířata, rostliny, kamení, voda, vzduch, vlastně celý svět byl, že? Život, který se nepromění v prachy snad ani nestojí za žití, že? V tom je smysl všeho, kam až člověk dosáhne, že?

Po kliknutí na fotografii vstoupíte do galerie.

Pokud požíráte vajíčka, můžete si vybrat. Podle toho, co vám dovolí svědomí a peněženka. Většina lidí a organizací mluví o tom, jak ošklivé jsou klece a různým způsobem usilují o jejich ukončení. Zároveň jich většina ze strategických důvodů mlčí o mrzačení slepic ve voliérových a dalších systémech.

Těmto lidem věnuji, společně se svými blízkými ze záchranného týmu, fotografii slepice z voliérového systému. Živořila a zemřela v bezokenní hale s betonovou podlahou. Žádné klece, jen drátěné dělící příčky. Vzduch z ventilátoru, světlo ze zářivek, prach, smrad, křik,hádky. Vítejte v šíleném domě. Až budete příště mávat peticemi za zákaz klecových systémů, dovolávat se otevřených očí, žvanit o soucitu a mlčet o slepicích, které nejsou v kleci, vzpomeňte si, prosím, na tuhle fotografii. Vypovídá i o vás.

This entry was posted on Sobota, Březen 28th, 2020 at 17.33 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.