Otevřená záchrana XLIX (srpen 2019) & Support Eric King

Do tohohle objektu se chystáme už dlouho. Tentokrát to konečně klaplo. Jedná se o tzv. halový chov na podestýlce. My tomu říkáme koberec. To proto, že když slepice vyrostou, nevidíte žádnou podlahu, jen jednu slepici namačkanou vedle druhé, prostě koberec.

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

Dnes tu jsou ještě malé kuřice. Nebudou víc, jak 14dní “staré”. Jsou tak krásné.

Rozmístíme hlídky a hledáme díru v plotě, kterou máme připravenou od prvního průzkumu, tím pádem dnes ušetříme spousty času. Konečně jsme u místa, kterým se chceme dostat dovnitř. Vysouváme žebřík a Michal opatrně leze nahoru. Jeden uvnitř stačí, takže zůstávám stát na žebříku, jistím okno a čekám, až mi Michal podá první kuřátko.

Další členka našeho týmu stojí dole pode mnou. Jistí mě a zároveň drží tašky, ve kterých kuřice poneseme.

Jsou dost rychlé a není snadné je pochytat. Podaří se zachránit 14 z nich.

Voláme ostatní a jedeme domů. Pro další se vrátíme příště. (Lukáš Krása)

Poznámka (Michal Kolesár): Hodně z těch ptáčat bylo slabých. Jedno ze zachráněných zemřelo dříve, než jsme je dostali do připraveného domova. Kvůli vám, kteří tohle živíte a platíte. Nic jiného v tom není.

Není normální, že jsou v takových podmínkách a za takovým účelem vězněná zvířata. Že je v tom nenecháme, normální je.

Support Eric King

V září 2014 byl Eric zatčený a obviněný z pokusu o útok na vládní budovy v Kansas City kladivem a Molotovy. Obvinění se zakládalo na tom, že již dříve byl policií identifikován jako podezřelý z protivládních a protipolicejních graffiti. Odmítl dohodu o spolupráci se státními úřady a byl odsouzený k deseti letům v kriminále. Propuštěný by měl být v roce 2023.

Eric je vegan a anarchista.

This entry was posted on Sobota, Srpen 31st, 2019 at 10.19 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.