Otevřená záchrana XLIV (srpen 2018) & Institut úzkosti

Tuhle záchranu jsme museli rozdělit do dvou akcí.

Holky z Institutu úzkosti sehnaly domov pro dvacet slepic. Tak jsme pro ně šli.. Když jsem bral jedenáctou slepici z etáže, zahlásila hlídka, že strážný vyrazil na obchůzku. Vzali jsme ještě dvanáctou, zamkli za sebou plechové dveře haly a přelezli plot na pole, kde jsme schovaní čekali až strážný přejde.

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

Za chvíli jsme uviděli silné světlo baterky a poté strážného, jak v rychlém tempu kontroluje dveře každé haly. Prošel kolem nás a zmizel za rohem. Čekali jsme až nám hlídka monitorující vrátnici zahlásí, že se strážný  vrátil, sedí na prdeli a my můžeme jít pro zbývající slepice. Bohužel se strážný nevrátil ani po dvou hodinách. Nevíme, jestli ho udupali sloni, roztrhali motýli nebo se prostě a jednoduše ztratil.

Lukáše čekala několikahodinová cesta do nového domova, kterou jsme kvůli slepicím nechtěli jet v horku. Akci jsme ukončili s tím, že pro dalších osm přijedeme později. Tak se i stalo a dvacet slepic má teď domov u laskavých lidí. Institut úzkosti se rozhodl otevřeně podpořit otevřené záchrany.

Prohlášení Institutu úzkosti

Hospodářská zvířata jsou zvířata, ne maso. Otevřené záchrany jsou reakcí na příliš pomalu a opatrně probíhající proces změn v oblasti ochrany hospodářských zvířat. Dokud nedojde k přehodnocení vztahu mezi lidmi a zvířaty, které by vedlo k proměně jejich statusu a tedy i životních podmínek, jsou otevřené záchrany jedním z ospravedlnitelných způsobů boje za práva zvířat.

Děkujeme Michalovi Kolesárovi , Lukáši Krásovi a všem těm, kteří slepicím nabídli domov a lepší podmínky k životu.

This entry was posted on Pondělí, Srpen 13th, 2018 at 9.11 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.