Otevřená záchrana XXXVI (listopad 2017) & vzpomínka na Britches + 467

Zachránili jsme 25 slepic. Nezemřou v kleci ani na jatkách. Odvezli jsme je na překládací místo a z něj do nových domovů.

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

Teď mohou roztáhnout křídla a běžet. Mají slunce místo umělého osvětlení. Čerstvý vzduch místo ventilátorů. Slabší mohou uniknout před silnějšími.

Vzpomínka na Britches + 467

V dubnu 1985 proniklo 16 aktivistek a aktivistů Animal Liberation Front na Kalifornskou universitu v Riverside a zachránili asi 468 zvířat.

Jedním z nich bylo 5ti týdenní opičí mládě pojmenované Britches, které bylo s dalšími 24 opicemi součástí tříleté studie senzorické deprivace. Krátce po narození bylo výzkumníky odebráno od své mámy, sešili jí k sobě oční víčka a na hlavu připevnili elektronické sonarové zařízení.

Příběh Britches + 467 začal jako tragédie, ale díky lidem, kteří rozbili dveře a otevřeli klec, a díky studentu z Riverside, který jim pomáhal, tak neskončil. Vzpomeňte si společně s námi.

Animal Liberation Front
en.wikipedia.org
video (slovenské titulky)

This entry was posted on Pátek, Listopad 10th, 2017 at 15.12 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.