Otevřená záchrana XXXI (duben 2017) & Support Joseph Buddenberg a Nicole Kissane

Na Velikonoce jsme se vypravili pro pár oškubaných holek. Anonymní kamarádka zalehla do trávy na dohled od vrátnice drůbežárny a hlídala hlídače. S Lukášem jsem šli do areálu. Před jednou halou leželo několik mrtvých slepic. Lukáš zůstal venku před halou a já šel dovnitř. Ticho a prázdno. Zřejmě je před svátky odvezli na jatka. Minuli jsme se o dva, možná tři dny.

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

Za ty roky už vím, jak takové vyskladnění probíhá. Přijedou transporty, sjedou se brigádníci a slepice se sbírají do přepravek. Lámou se křídla a nohy, ale to nic, jsou to jen slepice a stejně jdou pod kudlu.

Procházel jsem uličkou mezi klecemi a prohlížel je. Většinou neposbírají všechny slepice. Nějaké zůstanou. Jen už bez vody a krmení.

Našel jsem je. Krčily se na sebe namačkané v rohu jedné klece. Přežily tvrdý sběr na jatka, zůstaly odsouzené na smrt v hale bez vody a krmení a teď přežijí i tohle.

Když jsem je vytahoval ven, zděšeně křičely. Uklidňoval jsem je, že už bude dobře, ať vydrží. Jdeme domů.

nicolejoseph

Support Joseph Buddenberg a Nicole Kissane

Joseph Buddenberg a Nicole Kissane byli v roce 2016 odsouzeni za vypuštění několika tisíc zvířat z kožešinových farem a způsobení dalších škod podnikům spojeným z kožešinovým průmyslem. Joseph vyfasoval dva roky a Nicole 21 měsíců.

This entry was posted on Středa, Duben 19th, 2017 at 18.49 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.