Otevřená záchrana XXI. (červen 2011) & podpora pro španělskou12

Kontaktoval mě člověk, jehož rodina má v zajetí ovce a narozená jehňata se rozhodli zčásti prodat na rožeň a z části pozabíjet sami. Prosil je, ať to nedělají. Zbytečně. Šest jich mělo zemřít, osud jednoho byl nejistý.

Rozhodl se tedy, že jehňata zachráni proti vůli své rodiny. Napsal mi a požádal o pomoc.

A tak jsme jedné noci vzali z čekárny na smrt sedm jehňat a odvezli je do nových domovů.

Díky všem, kdo byli na záchraně se mnou a všem, kdo ji podpořili finančně.

Pošlete to dál.

—————————————————————————

Pár slov od jedné záchranářky:

Bylo to moje poprvé. Nasadila jsem si masku a společně s ostatními šla pro jehňátka. Tu nejmenší jsem sevřela v náruči. Cítila jsem její srdce jak tluče u toho mého. V sobě jsem se ztišila. Zůstal strach, ale už nebyl o mě. Byl o ní.

Nelituji. Ani náhodou. Je málo činů, o kterých bych si mohla s takovou jistotou říct, že jsou pouze správné, ani trochu špatné a že stojí za to.

—————————————————————————

Pár slov od jednoho záchranáře:

…..když se ozvalo z vysílačky „jeď” následované jehněčím beeee, byl jsem šťastný, že jsem součást operace. Když se zvířata na odpočinkovém stanovišti pásla, volně pobíhala a byl čas se s nimi pomazlit, byl jsem ještě šťastnější.

Pak přišla chvíle rozloučení, jehňata byla opět naložena a rozvezena do nových domovů. V tu chvíli mi vjeli do očí slzy štěstí a smutku. Bylo mi jasné, že je nikdy neuvidím a zároveň jsem byl šťastný za 7 zachráněných životů.

—————————————————————————

Těm, kdo namítají, že záchrana 11 nebo 300 nebo jen jediné slepice je jen symbolická, odpovídám otázkou: Když se bude ve vodě topit 300 lidí a vy vytáhnete jen jediného nebo jedinou, bude to jen symbolické?

Přímé záchrany zvířat mění přítomnost místo snění o možné lepší budoucnosti. Nejsou o abstraktních, ale o konkrétních životech. Drží se skutečných priorit a rozbíjí falešné. Záchrana života je důležitější než majetek, zákon, většinová vůle nebo demokratická volba.

Protože zvířatům je jedno, jestli jsi v masce nebo bez masky

—————————————————————————

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

rescuexxi-23-of-99

rescuexxi-91-of-99

rescuexxi-55-of-99 rescuexxi-96-of-99

free

Podpora pro španělskou12

Ve snaze ochránit věznění, znásilňování, mučení a zabíjení miliard zvířat došlo ke zločinnému spiknutí průmyslové a legislativní moci.

22.6.2011 zatkla Guardia Civil(*) 12 španělských aktivistek a aktivistů za trestný čin aktivního soucitu, páchání dobrých skutků a jiných protiteroristických aktivit.

(*) Doporučuji vymazat ze znaku El honor es mi divisa. Humor je dobrá věc, ale nemá se to přehánět.

equanimal.org
igualdadanimal.org
facebook

Informace v češtině zde

This entry was posted on Sobota, Červen 25th, 2011 at 21.33 and is filed under otevřená záchrana. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.