Děravé krávy (říjen 2010)

Pro agrobyznys je důležité, aby zvířata byla perfektní stroje. A perfektní stroje potřebují perfektní palivo. Snaží se tedy pro ně najít a vyrobit takovou výživu, která by vyhovovala důvodu, proč z živých tvorů dělají živé stroje. 

V tomto případě mluvím o kravách a jejich mléku.

Jedním ze způsobů, jak zjistit stravitelnost krmiva je zavedení permanentní bachorové kanyly a průběžné odebírání vzorků z bachoru.

Permanentní bachorové kanyly se  zavádějí i za účelem zjištění degradovatelnosti dusíkatých látek  metodou in sacco, tedy v sáčku, kdy se nylonové sáčky se vzorky krmiva vkládají do bachorového vaku. Zde jsou ponechány po určitý čas a poté vytaženy a analyzovány.

Prostě udělají do krávy díru, vybírají jí z bachoru vzorky a analyzují je pro lepší kšeft.

Před nějakým časem jsem se vypravil na jednu univerzitu a udělal pár fotek děravých krav. Dobře si je prohlédněte. I tohle je jedno z mléčných tajemství.

expcow-1-of-81

Po kliknutí na fotografii vstoupíš do galerie.

This entry was posted on Středa, Listopad 3rd, 2010 at 9.16 and is filed under investigace. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.