Krůty - Německo (leden 2010)

Někde se o vánočním dni pojídá kapr, někde pečená šunka nebo nadívaná krůta, případně krocan.

Například v USA, kde od dvacátých let minulého století běhá z marketingu Coca Coly zrozený Santa Claus, onen fousatý a tlustý a červenolící a usměvavý pán, pomalu se rozbíhající v klus i trysk i jinde po světě. A snad s ním časem přijde i k nám na vánoční stůl do rozesmátých a slavnostních tlam i krocan či krůta.

Jednou z vánočních tradic v USA je i prezidentská milost pro jednoho z vánočních ptáků. V roce 2003 bylo na farmách v USA skoro 270 000 000 krůt, přibližně 30% se jich pobilo na Díkůvzdání, jedna dostala milost a přežila. Jak hollywoodské.

A co ty, Václave? Neuvažuješ o podobně upřímném a velkorysém gestu pro jednoho z kaprů, jejich řev zní vánočními ulicemi této země? ( zde a zde )

————————————————————————————————–

Investigace z jedné krůtí farmy v Německu má už pár měsíců, takže ty krůty, které vidíte, už nejsou. Jsou zabité a strávené.

turkey-37-of-41

Po kliknutí na foto vstoupíš do galerie.

turkey-23-of-41turkey-35-of-41

This entry was posted on Čtvrtek, Leden 21st, 2010 at 12.04 and is filed under investigace. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.