In memory Tom Worby

tomworbyw

3. apríla 1993, Tom Worby, 15 ročný sabotér poľovačiek bol na svojom prvom proteste proti lovu líšok. Bol rozdrvený pod kolesami dodávky pre lovecké psi, ktorú šoféroval poľovník z Cambridgeshiru v udalosti dosť pripomínajúcej zabitie Mika Hilla z pred dvoch rokov.

Po úspešnom dni sabotovania, poľovačku zabalili a sabotéri sa pomaly vracali na miesto stretnutia po úzkej cestičke. Keď sa za nimi objavila dodávka, túrujúc svoju mašinu, sabotéri sa hnali na krajnicu cesty; avšak Tomova bunda sa zachytila o spätné zrkadlo a auto ho vlieklo nejakú chvíľu, kým nebol schopný postaviť sa na schodík dodávky. Aj keď búchal na okno dodávky, poľovník nezastavil. Tom nakoniec stratil kontrolu, spadol na cestu a pod kolesá dodávky. Jeho hlava bola rozdrtená zadnými kolesami dodávky, na čo následne zomrel. Vodič poľovníckej dodávky, 53 ročný Alan Ball, nebol nikdy stíhaný.

Překlad: Bart Simpson

This entry was posted on Pondělí, Listopad 2nd, 2009 at 0.17 and is filed under in memory. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.